Allasosasto

Pääallasosasto

Pääallas on suunniteltu uinnin ja monipuolisen vesiliikunnan tarpeisiin.

Pääaltaassa on (veden lämpötila 28 astetta) 4 uimarataa sekä toimivat tilaratkaisut monipuoliseen vesiliikuntaan. Matalan osan profiili on loivasti laskeva veden korkeuden vaihdellessa 1,2 – 1,6 m.

Pääallas on 4 m syvä syvässä päässä. Siellä sijaitsevat myös lähtötelineet sekä 1 m kilpaponnahduslauta. Pääaltaassa on myös huomioitu liikuntaesteiset ja siellä on ns. lv-nostin.

Muita allasosaston palveluita ovat poreallas ja pienten lastenyhdistetty kahluu- ja liukumäkiallas. Molemmissa vedenlämpötila on n. 32 astetta.

Kylmävesiallas, on avanto, joka on auki ympäri vuoden. Kylmä vesi auttaa urheilijoita palautumaan nopeammin kovan rasituksen jälkeen.

Pääallasosaston ilman lämpötila on n. 30 astetta celsiusta.

Hyvinvointiallasosasto:

Hyvinvointialtaassa on lämpimämpi vesi (30 - 32 astetta), mikä tukee rentoutumista ja palautumista.

Hyvinvointiallas osa on pääosin 0,6 – 0,9 m syvä ja vesihierontaosa on noin 1,2 -1,35 m syvä. Matalampi osa allasta sopii koko perheelle ja soveltuu myös lasten uintiin ja uimaopetukseen.

Matalassa osassa on porepenkki, johon mahtuu koko perhe. Vesihierontapisteistä löytyy tehokasta vesihierontaa päästä aina jalkapohjiin.

Vesiliukumäki

Vauhdikas vesiliukumäki on kaikkien lasten ja lastenmielisten kestosuosikki. Vesiliukumäki on oma toiminnallinen kokonaisuus jossa on oma jarruallas ja siten liukumäen käyttäjät eivät häiritse muiden allastilojen käyttäjiä. Vesiliukumäen vesi on noin 32 astetta.

Hyvinvointiallasosaston ilman lämpötila on noin 33 – 34 astetta - täällä tarkenee viluisempikin.