Liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT)

LUKUVUOSI 2017-2018

Syyslukukausi 10.8.-15.12.2017

Joululoma 16.12.2017-7.1.2018

Kevätlukukausi 8.1.-25.5.2018

Avoimet ovet opiskeluun-päivä 18.01.2018 klo 10.00-14.00.

LPT TUTKINTORAKENNE

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka antaa pätevyyden ammatillista asiantuntemusta edellyttäviin tehtäviin liikunta-alalla. Perustutkinnon suorittaneet voivat sijoittua käytännön liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtäviin. mm. yrittäjäksi, Personal traineriksi, liikuntajärjestöihin, seuroihin, liikunta- ja kuntokeskuksiin ja kuntiin. Perustutkinto antaa jatko-opinto-oikeuden.

Opinnot koostuvat vuorottelevista kuuden ja kahdeksan viikon lähi- ja työssäoppimisjaksoista. Liikunta- ja hyvinvointialan ammattiosaamista kehitetään liikunnanohjaamisessa, - neuvonnassa ja liikuntatapahtumien järjestämisessä, niin kuin myös valinnaisissa valmennuksessa, terveysliikunnan ohjaamisessa ja/tai luonto- ja elämysliikunnan ohjaamisessa. Valinnaisena opintoina voit valita mm. Personal Trainer -ammattiin vaadittavat opintokokonaisuudet.

Tutkinnon voi suorittaa myös ylioppilaspohjaisena, jolloin tutkinnon kesto on 2 vuotta.

Liikunnanohjauksen perustutkinto, 180 osp (2-3 vuotta),
Liikuntaneuvoja, sisältää:


Kaikille pakolliset tutkinnon osat

  • liikunnanohjaus
  • liikuntaneuvonta
  • liikuntatapahtumien järjestäminen

Kaikille valinnaiset tutkinnon osat

  • Terveysliikunnan ohjaus
  • Valmennus
  • Luonto- ja elämysliikunnanohjaus
  • Lasten ja nuorten liikunnanohjaus
  • Paikallisesti tarjottava tutkinnon osa (Personal Trainerina toimiminen)

Vapaasti valittavat opinnot

Vapaasti valittavissa opinnoissa voit suorittaa mm. Golfin Green Cardin, toiminnallisen harjoittelun perusteet, Jenkkifudiksen -perusteet, sisäpalloilukussin,  ja paljon muuta.

Yhteiset tutkinnon osat

Yhteiset opinnot ovat kaikissa ammatillissa perustutkinnoissa pakollisten opintojen osalta samat. Näihin opintoihin kuuluvat mm. Viestintä- ja vuorovaikusosaaminen (äidinkieli, ruotsi, englanti), Matemaattis-luonnontiteellinen osaaminen (matematiikka, fyke ja TVT), Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen (työelämätaidot, yhteiskuntataidot, yrittäjyys sekä liikunta & terveystieto) sekä valinnaisena Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen (mm. kulttuurien tuntemus, taide & kulttuuri).

TIETOA OPISKELUSTA

Opiskelijoille kuuluu opetussuunnitelman mukaisina opiskelupäivinä (ma-pe) maksuton opetus, majoitus ja ateriat. Kyllä, luit oikein: majoitut hotellitasoisessa opiskelijahotellissa 2hh, nautit ravintolassamme aamiaisen, lounaan sekä päivällisen buffet-noutopöydästä muiden hotellivieraiden kanssa sekä opiskelet, treenaat sekä vietät aikaa huipputyyppien kanssa. Opiskelijanamme saat käyttää SportSpan uinti- ja kylpyläosastoa, kaupungin Cooleinta kuntosalia sekä muita harjoittelupaikkoja. Näitä kaikkia etuja MAKSUTTA! Lisäksi opiskelu meillä Tanhuvaaran Urheiluopistolla oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Liikunnanohjauksen perustutkinto-opinnoissa käytetään Moodle verkko-oppimisalustaa:

http://moodle.tanhuvaara.fi/moodle/

Koulutus toteutetaan uuden osaamisperusteisen opetussuunnitelman mukaisesti 1.8.2015 alkaen.

Liikunnanohjauksen perustutkintokoulutus pohjautuu valtakunnalliseen ammatillisen koulutuksen ePerusteisiin

Opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut

Katso tästä toisen asteen oppilaitoksissa terveydenhuollon piiriin kuuluvat opiskelijat sekä heille suunnatut terveydenhuollon palvelut.

Ennen hakeutumista LPT-koulutukseen varmista, että terveydentilasi täyttää alalle asetetut vaatimukset:

Liikunnanohjauksen perustutkinnon terveydentilavaatimukset

HAKU LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSTUTKINTOON

Haku yhteishaulla 20.2.-13.3.2018. www.opintopolku.fi

Lisätietoja
Koulutuspäällikkö Niina Uronen
puh. 040 742 8470
niina.uronen@tanhuvaara.fi